‘EXPLOTAM SON BUSQUETS!’ >>> Resum

L’objectiu del concurs és visibilitzar el valor potencial de la caserna de Son Busquets a l’imaginari col·lectiu dels ciutadans de Palma, i recollir propostes no vinculants per sol·licitar a l’Ajuntament la modificació del Pla Especial 2011 i establir les pautes per un nou model d’urbanisme i de ciutat.

Més enllà del valor patrimonial de l’antiga caserna de Son Busquets, es proposa pensar la ciutat des de la Reutilització, el Reciclatge, la Transformació i el Compartir com a alternativa a la tàbula rasa.

Tota ciutat té una història i el ‘paper en blanc’ no existeix. Per això es proposa mantenir tot el possible d’aquest fragment de ciutat, per tal d’imaginar entre tots una transformació urbana que permeti la recuperació del seu ecosistema subjacent als espais buits, on la natura es mostra i s’obri camí aprofitant els anys d’abandonament. Així com la rehabilitació i la reutilització de les naus militars en un context d’economia circular on no existeix el concepte de residu. Entenem que Son Busquets forma part d’un ecosistema més ampli i complex per assolir una ciutat més amable i saludable pels seus habitants.

Concurs Son Busquests