#CONCURS >>> Tercer premi ex aequo

El passat dijous es van a donar a conèixer els guanyadors del concurs ‘EXPLOTAM SON BUSQUETS!’, i avui vos presentam les dues propostes mereixedores del tercer premi ex aequo: ‘I si…’, de Jaume Mayol i Irene Pérez (de l’estudi T’EdA), i ‘Tercer paisatge’, de Maria Duran (d’Ona Landscape).

Hi havia quatre projectes susceptibles de rebre el tercer premi. Es va optar per atorgar dos tercers premis ex‐aequo i dues mencions, i es van prioritzar les propostes de model de ciutat que plantegen reflexions necessàries que per desgràcia no formen part del discurs habitual.

I si…‘ planteja preguntes essencials que es podrien aplicar a la totalitat de la ciutat i les aplica en particular a la zona de Son Busquets mitjançant un llibre‐maqueta de múltiples seccions urbanes on s’alterna el construït i el verd, i explica de forma gràfica que Son Busquets és el lloc perfecte per iniciar el nou model de ciutat de Palma.

Tercer paisatge‘ proposa una mirada radical i necessària sobre la modificació antròpica de l’espai lliure i proposa la recuperació dels ecosistemes naturals mitjançant ‘el no fer res’ i deixar al pas del temps la tasca del disseny, i incorpora Son Busquets en una xarxa d’espais ‘residuals’ al voltant de Palma de gran potencial a nivell de biodiversitat.