#CONCURS >>> Primer premi ex aequo

Ahir es van a donar a conèixer els guanyadors del concurs ‘EXPLOTAM SON BUSQUETS!’, i avui vos presentam les dues propostes mereixedores del primer premi ex aequo: ‘Quedam a Son Busquets?, de Miquel Ramon i Maria del Mar Amengual, i ‘Teixim Son Busquets’, de Carles Marquès.

El jurat va organitzar un debat col·lectiu amb les propostes més valorades i es va exposar que l’objectiu principal del concurs és disposar d’eines per demostrar a l’Ajuntament de Palma la viabilitat de modificar el PERI 2011. Així, s’han atorgat 2 primers premis Ex‐ aequo a dos projectes que presenten una proposta urbana completa que demostra la viabilitat de la modificació.

Quedam a Son Busquets?‘ parteix del mòdul estructural de les naus existents com element de disseny dels nous edificis que han d’allotjar el programa d’usos previst al PERI (habitatge i terciari), i juga amb la geometria de les cobertes inclinades, amb l’objectiu de difuminar els límits entre l’existent i les futures edificacions, assolint un paisatge urbà amb caràcter propi i identificable a partir de posar en valor el que hi havia. El disseny dels nous volums tenen en compte els vents i l’assolellament per establir les mides de les noves peces en alçada, i reutilitza el marès dels enderrocs per construir les ampliacions de les naus existents.

Teixim Son Busquets‘ construeix amb senzillesa formal un cinturó perimetral a partir d’una única tipologia d’habitatge plurifamiliar que també permet allotjar tot el programa previst al PERI conservant la major part de les naus. La transició entre la ciutat i l’edificació de nova planta de Son Busquets es resol mantenint la secció i alçades dels carrers, el que garanteix la integració i la continuïtat sense provocar una ruptura urbanística. Aquesta estratègia li permet utilitzar les naus i els espais lliures entre ells per equipaments i espais verds. Ambdós projectes mantenen el pati d’armes existent enfront de l’hangar com gran espai públic.